Comença el Festival de Cinema de Menorca

15/07/2019
Arranca aquest dilluns la quarta edició del Festival de Cinema de Menorca que, entre el 15 i el 21 de juliol, compta amb un programa ben complet de projeccions de llargmetratges i curtmetratges espanyols i internacionals, jornades professionals, sessions de curtmetratges infantils, concert de bandes sonores, etc. El programa, a més, compta amb sessions de cinema social, transsexualitat i projecció de videoclips a bars i patis de l'illa. 

Els principals escenaris del Festival de Cinema de Menorca són els cinemes Canal Salat i la plaça de la Catedral de Ciutadella i; el Claustre de Sant Francesc i els cinemes Ocimax de Maó. A més, s'incorpora l'Illa del Rei com a espai per a celebrar la gala final del festival i s'afegeix un nou guardó, el del premi Talent Jove Balear.

L'edició de 2019 amplia el nombre de seccions i reforça la seva aposta per la sostenibilitat i el suport a la candidatura de Menorca Talaiòtica com a Patrimoni de la Humanitat. Mercedes Milà, Miguel Àngel Tobías i Sergi López, entre d'altres participaran de les jornades professionals del festival i parlaran sobre la sostenibilitat en els rodatges.

En aquesta quarta edició del festival de cinema de Menorca s'han presentat prop de 600 curtmetratges. Les obres seleccionades competiran en dues seccions, per una banda 'Illes en Curt' en la qual es visionaran una vintena de curtmetratges de l'àmbit internacional i; 'Balears en Curt' que aplegarà curts fets a les Balears o amb participació de les Illes.

A més, el programa inclou la mostra 'Illes en Llarg', en la qual es podran veure llargmetratges espanyols i internacionals i una secció de cinema social.

La novetat d'enguany és que el festival ha convidat representants del sector audiovisual de Malta, amb l'objectiu de crear unió amb altres països, obrir-se a públics potencials i convertir-se en el punt de trobada de cineastes. L'elecció de Malta com a convidat d'honor en aquesta quarta edició respon a les similituds amb Menorca pel que fa a paisatge mediterrani, cultura, territori i una indústria cinematogràfica pròpia, segons relata l'organització.

Darreres Notícies

El termini per a la convocatòria de subvencions a la producció i coproducció audiovisual de l'ICIB acaba dimarts 30 de juliol


El Festival de Cinema de Menorca inaugura la seva 4a edició amb ple absolut a la plaça de la Catedral de Ciutadella


Palma acull la 9a edició de l'Atlàntida Film Fest


L'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears llança una nova convocatòria de subvencions per a producció i coproducció d'obres audiovisuals amb una partida de 600.000 euros