Laura Tresserras, co-fundadora de Binifilms (Menorca)

27/04/2017




Laura Tresserras (Rubí, 1987) és una professional freelance del sector audiovisual, especialitzada en muntatge i direcció. Afincada a Menorca des de l’any 2012, i fundadora de la productora Binifilms, ens explica la seva feina i parla sobre el sector a Menorca:

 

L'any 2010 vares formar part de l'equip del film ‘Pa Negre’, d'Agustí Villaronga

Una de les meves professores de la universitat em va dir si volia treballar de meritòria de direcció, i òbviament vaig dir que sí. Va ser una experiència increïble, el poder treballar amb cadascuna de les persones de la producció. L’Agustí m’encanta. És una persona que admiro i respecto moltíssim, és molt generós. Mesos després del rodatge de la seva pel·lícula, em va ajudar amb el guió d’un curtmetratge, ‘La Peixera’, que rodarem aquest estiu, set anys després.

 

Com i perquè vares arribar a Menorca? Quins avantatges té viure a l’illa?

Vaig arribar fa cinc anys, perquè volia passar un estiu diferent, fora de Barcelona. Per mí Menorca és el millor lloc del món. Viure aquí m’aporta temps i això és una de les coses que més valoro. Poder escriure, pensar... A Barcelona no tenia temps per rodar els meus projectes. Em dedicava més a treballar pels altres, tot i que tinc molts guions escrits que guardo per si algun dia es poden reescriure i realitzar.

 

A Barcelona no tenia temps per rodar els meus projectes. Menorca m'aporta temps i això és una de les coses que més valoro

 

A quines produccions has treballat recentment?

A més de la feina de Binifilms, aquest últim any he treballat en el departament d’edició de la pel·lícula ‘La Vida Lliure’, de Marc Recha [llargmetratge rodat íntegrament a Menorca l’any 2016, amb el suport de la  Illes Balears Film Commission i l’Agència de Turisme Balear] i que actualment està en postproducció. Van ser moltes hores de feina i vaig aprendre moltíssim.

 

Què és Binifilms?

La productora Binifilms és un projecte personal que sorgeix de la necessitat i la il·lusió d’empendre pel nostre compte. La vàrem crear l’any 2015 jo i la meva parella, Gilbert González, que és càmera d’IB3 Televisió. Portem a terme projectes audiovisuals creatius i de qualitat, i ens centrem en espots publicitaris i en el món del curtmetratge. El 2016 ha estat molt positiu per nosaltres, hem fet diverses campanyes publicitàries i també vídeos corporatius per administracions. És bàsic tenir clients que tinguin necessitats que tu pots satisfer i crear indústria a poc a poc. Aquest 2017 esperem que la cosa segueixi funcionant i consolidant-se.

 

L'any 2016 vaig treballar al departament d'edició del llargmetratge "La Vida Lliure", dirigit per Marc Recha, i rodat íntegrament a Menorca

 

El teu curtmetratge ‘Atsá’, rodat a Menorca l'any 2014, va ser seleccionat al Short Film Corner de Cannes. Quin recorregut va tenir?

‘Atsá’ el vaig co-dirigir amb el Gilbert González. Va ser el primer projecte de Binifilms. La sorpresa del Short Film Corner de Cannes ens va ajudar molt per tirar-nos a la piscina i fer tot el que hem fet fins a dia d’avui. Tot i que vull remarcar la importància d’anar a Cannes, o a qualsevol festival, amb distribuïdors i/o coproductors. ‘Atsá’ va anar a diversos festivals europeus i americans com el Festival d’Edimburg i el Festival de Guanajuato, a Mèxic.

 

Quin ha estat el rodatge més enriquidor en el que has participat? I el més complicat?

El més enriquidor diria que ‘Pa Negre’, pel fet de ser el primer. El més complicat, el rodatge del nostre segon curtmetratge, ‘La Lliçó’. Tracta sobre el bullying, i el fet de treballar amb adolescents que no eren actors professionals, d’entre 14 i 16 anys, amb bastants de dies de rodatge, va ser tot un repte. ‘La Lliçó’ va guanyar el premi especial del públic i una menció especial del jurat a la passada edició del Festival Internacional de Cinema de Menorca.

 

Penses que encara hi ha camí a recórrer de cara a la igualtat en el món del cinema?

Crec que queda molt de camí per recórrer. Personalment, mai m’he sentit discriminada pel fet de ser dona, però conec casos d’altres companyes on sí que s’han produït situacions de desigualtat. Les dones hem de poder donar la nostra visió i ocupar posicions on es decideixi i on tinguem veu i vot. Considero que s’ha d’invertir en promocionar i donar veu a la gent jove, que primi el talent per sobre de tot.



 


 



 

Darreres Notícies

AMFF 2023 ATLÀNTIDA MALLORCA FILM FEST 23.07 - 30.07 / Mallorca


Espanya, Hub Audiovisual d' Europa


GREEN SHOOTING / RODATGES SOSTENIBLES


INCENTIUS FISCALS RODATGES NACIONALS i COPRODUCCIONS