L'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears llança una nova convocatòria de subvencions per a producció i coproducció d'obres audiovisuals amb una partida de 600.000 euros

11/07/2019
La Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears publica una nova convocatòria de subvencions de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB) per al suport al sector audiovisual de les Illes Balears, concretament destinada a la producció i coproducció d'obres audiovisuals per als anys 2019 i 2020 i amb una partida de 600.000 euros.

La convocatòria té per objectiu posar en valor la diversitat cinematogràfica de les Illes Balears i fomentar el teixit industrial del sector audiovisual de les Balears, alhora que té una clara vocació de difusió estatal i internacional.

Les bases d'aquesta nova convocatòria s'han redactat amb l'acompanyament del sector audiovisual de les Illes. D'aquesta manera, per a enguany s'hi preveuen 4 modalitats: una primera modalitat per a llargmetratges cinematogràfics i televisius, les sèries i minisèries de ficció d'autoria balear (música, realització, guió o direcció) per a la qual hi ha reservats 225.000 €; una segona modalitat per a llargmetratges documentals i unitats documentals per a televisió per a la qual hi ha reservats 225.000 €; la tercera modalitat per a llargmetratges cinematogràfics i televisius d'animació i sèries d'animació per a la qual hi ha reservats 90.000 €; i la quarta modalitat és per a curtmetratges de ficció, animació i documentals i per a la qual hi ha reservats 60.000 €. Es destina a aquesta convocatòria una partida màxima total de 600.000 euros.

Una de les novetats d'aquesta convocatòria que, per primera vegada es gestiona des de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears, és que tindran una puntuació més que valorarà aquells projectes audiovisuals lligats a l’Euroregió Pirineus Mediterrània, de la qual enguany les Balears assumeix la Presidència. Una altra de les novetats és que el jurat qualificador estarà format per persones expertes qualificades de fora de les Illes Balears.

La convocatòria es pot consultar al BOIB Núm. 86 del 29 de juny de 2019 i ja es poden presentar les sol·licituds per a optar a l'ajuda.

L'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB) té com a fins generals els relacionats amb el desenvolupament de les indústries i empreses culturals i creatives en el marc de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, d'acord amb els seus Estatuts. Els àmbits inicials d'actuació de l'ens són l'audiovisual i la cultura digital, les arts escèniques, les arts visuals, el món editorial i la música, sens perjudici que en un futur s'hi puguin incorporar altres sectors, com el patrimoni, l'artesania, el disseny i la publicitat, o altres camps de la cultura.

Entre les funcions i competències de l'ICIB d'acord amb l'Article 5 dels Estatuts de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears publicats en el Decret 50/2018, de 21 de desembre, hi ha de fomentar la producció audiovisual i digital, promocionar les Illes Balears com a localització de rodatges audiovisuals i gestionar l'oficina de serveis Illes Balears Film Commission.

Darreres Notícies

El termini per a la convocatòria de subvencions a la producció i coproducció audiovisual de l'ICIB acaba dimarts 30 de juliol


El Festival de Cinema de Menorca inaugura la seva 4a edició amb ple absolut a la plaça de la Catedral de Ciutadella


Comença el Festival de Cinema de Menorca


Palma acull la 9a edició de l'Atlàntida Film Fest