Palma acull la 9a edició de l'Atlàntida Film Fest

11/07/2019
Palma acull la 9a edició de l'Atlàntida Film Fest que va arrencar dia 1 al 7 de juliol mentre que a Filmin la programació es pot veure de forma en línia des de l'1 de juliol fins a l'1 d'agost.

Europa continua sent l'eix de la programació d'Atlàntida Film Fest, composta enguany per 110 títols d'un total de 25 països: 41 estrenes absolutes a Espanya, 51 òperes primes i 44 títols dirigits per dones.

A Palma s'ha pogut gaudir d'una acurada selecció composta per 44 títols, un 15% més que 2018.

La realitat, els problemes i els reptes del Vell Continent i dels seus habitants, es divideixen en 6 blocs temàtics que han protagonitzat el festival: Memòria històrica (obres centrades en els errors del passat d'Europa), Política i controvèrsia (històries cap a les quals està prohibida la indiferència), Murs i fronteres (les barreres reals o imaginades de la UE), Generació (pel·lícules que analitzen el comportament de les joves generacions europees), Identitat (cinema de temàtica LGBTI) i Domestik (la intimitat del ciutadà dinamitada per la política i l'economia).

Entrant ja en l'apartat cinematogràfic, el director britànic Ken Loach ha apadrinat l'edició d'enguany i ha rebut a Mallorca el premi Masters of Cinema en reconeixement a la seva trajectòria. En anys anteriors van rebre aquest reconeixement Guy Hamilton (pòstumament), Vanessa Redgrave i Roland Joffé.

Ken Loach, a més, ha ofert una classe magistral i el premi honorífic va ser lliurat durant la gala inaugural al Castell de Bellver a mans de Fernando León de Aranoa, amb qui comparteix un interès comú pel cinema social i el retrat de les classes més desfavorides.

Un altre dels grans noms que enguany han visitat el certamen és Agustí Villaronga. La seva nova pel·lícula, "Nacido Rei", va ser l'encarregada d'inaugurar el festival. La producció més grossa de Villaronga relata la història del Rei Faisal d'Aràbia Saudita durant la seva infància. Amb 14 anys, va ser enviat pel seu pare a la Gran Bretanya per reunir-se amb el rei Jordi V, en un intent de portar la pau al seu país, sacsejat pels conflictes interns posteriors a la I Guerra Mundial. 
 

Darreres Notícies

MAJORDOCS MALLORCA / 5-9 OCT 3ERD EDITION


11a edició Atlàntida Mallorca Film Fest 26.07 - 01.08 / Palma, Mallorca, Espanya · 26.07 - 26.08 / filmin.es


FESTIVAL INTERNACIONAL DE CURTMETRATGES FORMENTERA


IBIZACINEFEST2021