L’AUDIOVISUAL A BALEARS

INSTITUT DE LA LLENGUA I LA CULTURA DE LES ILLES BALEARS

La Illes Balears Film Commission forma part de l’Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balears (ILLENC), un organisme que depèn de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears i que es dedica al foment de la llengua i la cultura de les Illes Balears.

L’Institut de la Llengua i la Cultura, a través de la seva àrea d’audiovisuals, pretén consolidar el sector com a indústria cultural estratègica i fomentar-ne la producció i projecció internacional, a més d’impulsar el territori balear com a localització per a rodatges.

A la seva pàgina web es pot trobar la descripció de tots els ajuts destinats al foment de la indústria audiovisual i la seva projecció exterior: www.illenc.cat/ca/subvencions


ASSOCIACIONS PROFESSIONALS

Actualment, a les Illes Balears hi ha tres associacions professionals en el sector audiovisual, creades amb l’objectiu de representar i defensar els interessos professionals, laborals, econòmics, socials i culturals dels seus socis i sòcies.

 • APAIB Associació de Productores de les Illes Balears - agrupa les productores de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Té associades a més de 35 empreses del sector: productores de documentals, ficció, programes per a TV, animació i empreses proveïdors de service de les illes. Des del 2015, amb el recolzament de la Illes Balears Film Commission, es va iniciar el programa d’internacionalització per a difondre el talent creatiu de les illes. Les nominacions als premis Goya 2016 de “La isla bonita” i “I am your father”, ambdues coproduïdes per alguns dels socis de l’APAIB, avalen el talent i capacitat per a crear continguts de qualitat.

  La persona de contacte de l’APAIB és Toni Triay
  Carrer Josep Villalonga, 103, 1D
  07015 Palma, Mallorca
  administrador@apaib.com
  www.apaib.com

 • ACIB Associació de Cineastes de les Illes Balears - associació que agrupa els directors i creatius de les Illes Balears. Pot associar-se qualsevol persona que hagi dirigit o guionitzat alguna obra audiovisual i que hagi nascut o resideixi actualment a les Balears. Té més de 50 socis i sòcies.

  La persona de contacte de l’ACIB és Luis Ortas
  Camí de Sant Llatzet 6, 1ºB
  07141 Marratxí, Mallorca
  info@acib.es
  www.acib.es

 • The BASE Film and Photo Association - associació que integra a les empreses que treballen a la indústria de serveis de producció audiovisual, com a enllaç local per a les productores estrangeres i nacionals de publicitat, cinema i fotografia publicitària. Representa i defensa els interessos professionals de les empreses del sector davant organismes i entitats públiques i privades.

  La persona de contacte de The BASE és Javier Torreiro
  Carrer Gremi Teixidors s/n, Passatge Particular 11
  +34 971 430 776
  hola@the-base.net
  www.the-base.net


FESTIVALS DE LES ILLES BALEARS

Actualment, a les Illes Balears se celebren els següents festivals i mostres de cinema:

 • IbizaCineFest
  Festival Internacional de Curtmetratges, tant de ficció, documentals i experimentals. La seva primera edició presencial va ser els dies 24-28 gener de 2017.
  www.ibizacinefest.com

 • Formentera Film
  Festival Internacional de Curtmetratges, Documentals i Videoart. Biannual. La propera edició és del 18 al 21 de maig de 2017.
  www.formenterafilm.com

 • Atlántida Film Fest
  Festival de Cinema Europeu creat per la plataforma de cinema online Filmin, fundada pel mallorquí Jaume Ripoll. L’any 2016 el festival va traslladar la seva seu física a Palma de Mallorca, combinant-la amb la seva seu online: Filmin. La propera edició és del 26 de juny al 2 de juliol de 2017.
  www.filmin.es/atlantida

 • Festival Internacional de Cinema de Menorca
  Festival Internacional de Curtmetratges i Mostra de Llargmetratges que se celebra cada mes de juliol a Menorca. La propera edició és del 17 al 23 de juliol de 2017.
  www.festivalmenorca.com

 • Evolution Mallorca International Film Festival
  Festival Internacional de Cinema independent que té lloc a Palma cada novembre. L’any 2016 va celebrar la seva cinquena edició.
  www.evolutionfilmfestival.com

 • El Dia Més Curt
  El Dia Més Curt és un esdeveniment internacional nascut l’any 2011 amb la intenció de fomentar el curtmetratge i apropar-ho a la ciutadania. Se celebra el mes de desembre a Palma i a altres ciutats d’Europa, coincidint amb el solstici d’hivern.
  www.medit.es/web/el-dia-mes-curt


CENTRES DE FORMACIÓ

 • Universitat de les Illes Balears
  La Universtat de les Illes Balears ofereix estudis en Comunicació Audiovisual a través de la seu del CESAG.
  www.cesag.org i www.uib.cat

 • CEF Mallorca
  Centre de Formació Audiovisual autoritzat per la Conselleria d’Educació per a la impartició de cicles formatius de Grau Superior i Mitjà.
  www.cefmallorca.com

 • EDIB Escola
  Ofereix la titulació oficial britànica de nivell superior HDN en Producció Audiovisual.
  www.grupofleming.com/web/edib

 • L’Institut de Son Pacs, l’Institut Juníper Serra i l’Institut de Llucmajor també ofereixen graus en audiovisuals.


ALTRES FILM COMMISSIONS I OFICINES DE RODATGES