FAQS

Preguntes freqüents

1) Què és la Illes Balears Film Commission (IBFC)?

És un servei públic i gratuït del Govern de les Illes Balears que promou i facilita rodatges a totes les illes i impulsa la internacionalització de l’audiovisual balear. Forma part de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears i de Conselleria de Fons Europeu, Universitat i Cultura.

2) Quins serveis ofereix la IBFC a les productores?

Assessora a productores a preparar els rodatges a les Illes Balears, oferint informació completa i rigorosa sobre permisos, gestions, localitzacions i professionals. També promociona produccions i projectes audiovisuals balears a fòrums de coproducció, mercats i festivals de cinema internacionals.

3) La IBFC és una entitat amb afany de lucre?

No, la Illes Balears Film Commission és una oficina pública, i tots els serveis que ofereix són 100% gratuïts.

4) On està la IBFC?

Les oficines de la Illes Balears Film Commission estan al Carrer Almudaina, 4 de Palma.

5) Què cal fer per rodar a les Illes Balears?

Abans de tot, cal planificar les localitzacions i les activitats a dur a terme, i en funció d’això sol•licitar els permisos corresponents. Més informació a l’apartat "Permisos i Gestions"

6) Com em puc posar en contacte amb professionals i empreses audiovisuals de les Illes Balears?

La web de la IBFC compta amb un directori de professionals i empreses del sector que treballen a les Illes Balears. Per necessitats concretes podeu posar-vos en contacte amb l’equip de la IBFC per a que us pugui aconsellar, a info@icib.caib.es o al telèfon +34 971 17 60 41

7) Quant costa la gestió de permisos de rodatges a través de la IBFC?

La gestió dels permisos de filmació a través de la IBFC és gratuïta. No obstant, cada institució i/o municipi estableix les seves pròpies ordenances, taxes i condicions per a rodar. En cas de dificultats, la IBFC també pot coordinar les peticions dels permisos.

8) L’equip de la Illes Balears Film Commission pot actuar com a localitzador?

La Illes Balears Film Commission pot assessorar els localitzadors i facilitar la seva tasca. A la nostra web també trobareu una base de dades de localitzacions útil i extensa. Per necessitats concretes podeu adreçar-vos a nosaltres: info@icib.caib.es o al telèfon +34 971 17 60 41

9) La Illes Balears Film Commission disposa d’una borsa de treball?

La IBFC no disposa de cap borsa de treball. A través del nostre directori de professionals i empreses, s’aglutina l’oferta de professionals del sector.

10) Com em puc registrar al vostre directori?

Formar part del directori és totalment gratuït. Podeu registrar-vos a aquest link.